In plaats van Blueberry ene Dundee en in plaats van Indianen de Zoeloes. De strijd van de Zoeloes tegen het Britse Imperium eind vorige eeuw is voor Ramaïoli echter te ingewikkeld om er een goede strip over te maken. Vermoeiend.
...Naar het verhaal van Maurice LeBlanc uit 1928. Dat een stripbewerking van een roman speciale vaardigheden vereist, blijkt wel uit dit album. De bewerking die Duchâteau aflevert, rammelt aan alle kanten. Overigens mag het tekenwerk van Geron er wel wezen.
...In deze herdruk tracht de god Horus, door in de huid van de sterveling Nikopol te kruipen, zijn collega-goden een loer te draaien door de macht in een toekomstig fascistisch Parijs naar zich toe te trekken. Een wat sober verhaal en een te bekende tekenstijl.
...Verhaal over een teruggevonden, prehistorische wereld. Ditmaal weet Duchâteau het oorspronkelijke verhaal van A. Conan Doyle wel om te zetten tot een doortimmerd stripscenario. Het tekenwerk van Patrice Sanahujas is sfeervol.
...Red Dust komt zijn 'verloren' broer tegen. Deze blijkt niet helemaal zuiver op de graat te zijn. Bovendien heeft hij snode plannen met Red. Rouge is een waardige opvolger van Hermann. Schrijver Greg laat ons in het ongewisse omtrent de motivatie van broerlief.
...Herdruk. Oorspronkelijk verhaal uit 1959. Chick Bill is beter verteerbaar dan speurneus Rik Ringers, die andere held van Tibet. Maar om de een of andere reden komt deze humorstrip nooit helemaal uit de verf.
...Herdruk met Daan Jippes-cover. Ouderwets goede Barks-verhalen met het Avontuur bij de tegenvoeters uit 1947 als hoofdverhaal.
...Aardige strip rond origineel uitgangspunt, namelijk de opkomst van de stoomboot. Overigens een merkwaardige titel: in het verhaal fladdert heel wat rond. Maar eenden?
...Onbegrijpelijk verhaal met niet onaardige tekenaar bij ondoorzichtige uitgeverij. Op 15 plaatsen in het album wordt terugverwezen naar de vorige delen uit de serie. Dit album zelfs niet lenen bij de bieb!
...Een vuilnisbak uit de ruimte stort neer in de achtertuin van de abdij van Luuks neef Gaspard en zowel West als Oost heeft interesse. Luuks rol in dit album kan zonder gevolgen door elke willekeurige voorbijganger worden gespeeld. Beker behoudt zijn geheel eigen - soms wat chaotische -tekenstijl.<...
Waarom vertelt niemand aan Seron dat nieuwe ideeën soms een heel verfrissende uitwerking kunnen hebben op het lezerspubliek?
...Leukste verhaal uit dit album is niet het titelverhaal, maar het zestien pagina's tellende Race om een miljoen waarin Oom Dagobert zich weer eens moet meten met Venijn MacSnekke.
...