Over

Stripschrift, wegwijzer in stripland

Stripschrift, het oudste stripinformatieblad ter wereld, bestaat al sinds 1968. Het blad verschijnt 8 keer per jaar en kost € 8,50 voor 44 pagina's per nummer.

Acht keer per jaar verschijnt er een Stripschrift, met alle informatie die je nodig hebt om bij te blijven in de dynamsche stripwereld. Er verschijnen tegenwoordig meer strips dan ooit. Je kunt ze niet allemaal lezen, en je wilt ze niet allemaal lezen. Maar wat is de moeite waard, en wat kun je wel overslaan? Stripschrift biedt alles wat je nodig hebt om de weg te vinden in berg van strips die over ons wordt uitgestort.
Met recensies, interviews, achtergrondartikelen over actuele en historische strip-onderwerpen, met actualiteiten over strips en de stripwereld, met columns en rubrieken, informatie en commentaar.


Het blad werd oorspronkelijk uitgegeven door, later voor Het Stripschap. In 2002 werd hier een aparte stichting voor opgericht. Het verschijnt vanaf 2006 volledig in kleur.

Incidenteel brengt Uitgeverij Stripstift een Special uit, een naslagwerk over een specifiek onderwerp.

Stripschrift wordt samengesteld door een grote groep ervaren en bevlogen vrijwilligers, totaal onafhankelijk en met een grote kennis van zaken.

Uitgeverij Stripstift is een ideële stichting, eveneens gerund door uitsluitend vrijwilligers, met als enig doel Stripschrift in de lucht te houden en historisch strip-erfgoed voor teloorgang te behoeden.

stripschritt advertentie


Stripschrift is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers en redactieleden. Belangstelling? redactie@stripschrift.nl

specalscollage


Meer dan dertige jaar lang werd Stripschrift gemaakt onder de bezielende leiding van Arco van Os. Hij overleed plotseling in november 2020 en wordt nog steeds erg gemist.

Arco bijlage

De meeste nummers van Stripschrift zijn nog steeds verkrijgbaar in de webshop. Nu voor sterk gereduceerde prijzen!

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Privacy en voorwaarden Accepteer Weiger